Chrupiąca kanapka z grillowanym tofu i warzywami

Posted on Posted in przepis, przepisy wegetariańskie

DANIA WEGETARIAŃSKIE

Chrupiąca kanapka z grillowanym tofu i warzywami

wydrukuj

SKŁADNIKI POTRZEBNE DO SPORZĄDZENIA:

  • 2 kromki chleba razowego
  • 2 łyżeczki masła
  • 1 plaster tofu wędzonego
  • 4 plastry pomidora
  • Łyżka poszatkowanej cebuli czerownej
  • 2 liście sałaty
  • 2 pieczarki
  • Łyżka uprażonych pestek dyni

Wartość odżywcza

Wartość energetyczna 392 kcal
Tłuszcze ogółem 27,6 g
Węglowodany 37 g
Białko 18,2 g
Błonnik 11 g

WYKONANIE:

Chleb posmaruj masłem. Na jednej kromce ułóż pestki dyni, następnie liść sałaty, plaster pomidora, tofu, pokrojone pieczarki, pozostałe plastry pomidora oraz liść sałaty i przykryj druga kromką chleba.


Komentarz dietetyka

Kanapka z przepisu w około 30% pokryje dzienne zapotrzebowanie na błonnik osoby dorosłej.